Aurinkokonsultit  LogoAK icon white

YRITYS

Maailma tarvitsee uusiutuvaa energiaa. Auringon tuottama energia on puhdasta ja sitä on järkevää hyödyntää. Aurinkoenergialla on valtava potentiaali niin globaalisti kuin Suomessakin. Maailmalla aurinkosähkön käytössä ollaan Suomea edellä, mutta etumatkaa otetaan jo kiinni. Aurinkosähkö yleistyy Suomessa nyt kovaa vauhtia.

"Aurinkokonsultit on puolueeton asiantuntija, joka tukee järjestelmien tilaajia ja varmistaa projektien asianmukaisen läpiviennin. Järjestelmät ovat hyvin laajoja kokonaisuuksia ja niiden suunnittelussa ja asentamisessa pitää ottaa huomioon useita eri asioita. Tilaajan pitää tuntea aurinkosähkö, rakennustekniikka sekä rakennusten sähköjärjestelmät. Olemme huomanneet että varsinkin sähkötekniikan tuntemus ei ole aina riittävällä tasolla. Sähköalan ammattilaisetkin tekevät helposti virheitä koska aurinkosähkö poikkeaa tavallisesta sähköasentamisesta ja sen rakentamisessa pitää ottaa huomioon alan omat säännöt ja standardit.”

Aurinkokonsulttien visio on olla alansa johtava asiantuntijayritys. Aurinkokonsultit tunnetaan arvokkaana ja luotettavana yhteistyökumppanina. Tuomme asiakkaiden projekteihin lisäarvoa vahvalla teknisellä osaamisella. Tavoitteena hiilineutraali maailma.

Rauli Wathén

Koulutukseltani olen konetekniikan insinööri sekä sähkö- ja automaatioasentaja. Työhistoriani on monipuolinen. Olin mukana perustamassa aurinkosähköjärjestelmiä myyvän ja asentavan Suomen Aurinkotekniikka Oy:n vuonna 2016. Olin sen toiminnassa mukana yli neljä vuotta operatiivisena johtajana. Olen toiminut vuosia myös sähkötöiden johtajana ja minulla on S2 sähköasennuspätevyys. Olen lisäksi suorittanut aurinkosähköasentajan sertifikaattikoulutuksen sekä sähkölaitteistojen kuntotutkijakoulutuksen.

Monipuolinen asennuskokemukseni on asiakkaalle varmasti hyödyllistä, sillä olen vuosien aikana ollut mukana hyvin erilaisissa aurinkosähköprojekteissa. Tavoitteeni on ollut aina toimia rehellisesti ja tulla ihmisten kanssa toimeen. Myös työturvallisuus on omaa osaamisalaani. Näin insinöörille maailma on usein hyvin tekninen ja järjestelmällinen. Tällainen lähestyminen toimii projektimaailmassa yleensä hyvin. Tehdään se mitä luvataan, sovitussa aikataulussa tehokkaasti maaliin asti.

Mikon olen tuntenut jo vuosia edellisen yritykseni ajoilta. Teimme paljon yhteistyötä asiakasprojektien parissa ja kehitimme muun muassa uutta asennusjärjestelmää omakotitalojen harjakatoille. Kahden insinöörin yhteistyö sujuu saumattomasti, sillä ajattelemme alan tulevaisuudesta sekä mahdollisuuksista samalla tavalla.

- Aurinkosähköasiantuntija / koneinsinööri sekä sähkö- ja automaatioasentaja
- Maanhankinta, sopimusneuvottelut, kartoitukset, asennusten valvonta, mittaukset
- S2 sekä aurinkosähköasentajan sertifikaatti / yrittäjänä alalla 7 vuotta / suunnitellut paneelien kattokiinnikkeitä (RAULI Brackets)

Mikko Pääkkönen

Koulutukseltani olen sähkötekniikan DI. Jo opiskeluaikana uusiutuva sähköenergiantuotanto kiinnosti minua. Olenkin tehnyt koko työurani tuuli- ja aurinkovoiman parissa. Olen ollut perustamassa ja kasvattamassa suomalaista aurinkosähkön edelläkävijää, GreenEnergy Finland Oy:tä ja sitä kautta nähnyt aurinkosähköteknologian ja -markkinan kehittymisen. Olen toiminut monenlaisissa tehtävissä asiantuntijasta toimitusjohtajaan ja omaan myös vuosien kokemuksen hallitustyöskentelystä.

Raulin olen tuntenut useita vuosia. Yhteistyö on ollut aina saumatonta ja osaamisemme täydentävät toisiaan siten, että voimme luvata asiakkaillemme alan parhaan palvelun.

Aurinkovoimaloiden suunnittelu ja mitoitus ja voimalainvestointien teknistaloudellinen analysointi on ydinosaamistani. Voimalainvestoinnin kannattavuuteen voidaan olennaisesti vaikuttaa asiantuntevalla suunnittelulla.

Toinen keskeinen osaamisalueeni on liiketoiminta- ja toimitusprosessien kehitys sekä johtamisen ja strategian kehittäminen yritystasolla.

- Aurinkosähköasiantuntija / sähkötekniikan DI
- Suunnittelu, liiketoiminnan kehittäminen
- Yrittäjänä alalla yli 10v / laaja uusiutuvan energian tuntemus

OTA YHTEYTTÄ